Colegiul Judetean al Medicilor vrea sa initieze la nivel local realizarea de ghiduri de practica medicala


Intră acum și în grupul de

Presedintele Colegiului Judetean al Medicilor Suceava, Cristian Irimie a promis în cadrul unei conferinte de presa ca, pâna la sfârsitul anului o sa apara primul ghid de practica medicala elaborat pe plan local. „Avem în vedere încurajarea utilizarii protocoalelor terapeutice pe care vrem sa le cream la Suceava dat fiind faptul ca la nivel national nu cred ca se va reusi scoaterea lor pentru ca sunt prea multe pareri si orgolii, profesorii nu se înteleg între ei. Vom sprijini logistic acele colective de medici pe care le încurajam sa gândeasca aceste ghiduri”, a declarat Cristian Irimie, care a mai adaugat ca vor fi alesi medici specialisti cunoscuti, dispusi sa se perfectioneze, sa citeasca mult si care vor fi rasplatiti cu puncte la pregatirea profesionala.  

Seful Colegiului Medicilor Suceava a mai spus ca se doreste ca ghidurile sa fie facute pe diverse specialitati, în primul rând cele confruntate cu urgentele, si sa cuprinda toti pasii care trebuie facuti, obligatoriu, de la medicul de familie pâna la medicul specialist din spital. „În lipsa acestor protocoale nu putem vorbi despre culpa, eroare sau neatentie medicala. E greu sa analizam asemenea cazuri pentru ca intervine subiectivismul”, a explicat Cristian Irimie.

Acesta a adaugat ca o crestere a calitatii profesionale se poate realiza si prin o mai buna comunicare cu medicii care activeaza în teritoriu, astfel ca se doreste ca în primul trimestru Colegiul Judetean al Medicilor sa realizeze un site ce va contine informatii si noutati pentru medici. „Vom scoate si un buletin informativ, pentru ca nu toti medicii au posibilitatea de a accesa site-ul pentru ca nu au internet, si ma refer la comunele îndepartate, din zone de munte” a mai spus Cristian Irimie. 


Intră acum și în grupul de