15 cazuri de medici incriminati pentru servicii medicale defectuoase analizate de Colegiul Medicilor


Intră acum și în grupul de

Comisia de jurisdictie a Colegiului Judetean al Medicilor (CJM) Suceava a analizat în anul 2007 un numar de 15 dosare cu unul sau mai multi medici incriminati pentru servicii medicale defectuoase, un numar de 13 dintre acestea fiind finalizate de Comisia de disciplina. Presedintele Colegiului Judetean al Medicilor Suceava, Cristian Irimie, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa ca sesizarile vizau acordarea de servicii medicale defectuoase, comportamentul necorespunzator al medicilor fata de rudele bolnavilor, eliberarea eronata de concedii medicale sau refuzul de a interna un pacient. Presedintele CJM Suceava a afirmat ca în urma analizarii dovezilor, în doua dosare medicii au fost sanctionati cu „mustrare”, în patru dosare cu „atentionare” iar un dosar a fost finalizat cu „avertizat” pentru un medic.

Cristian Irimie a mai adaugat ca în alte 6 cazuri, verdictul Comisiei de disciplina a fost „culpa sau eroarea medicala nu se poate proba”.

Presedintele CJM Suceava a tinut sa sublinieze ca exista cai de atac a verdictelor date de comisia de disciplina. Explicând mecanismul functionarii institutiei, Cristian Irimie a spus ca dovezile sunt strânse si analizate de catre celelalte comisii ale Colegiului precum cea de jurisdictie sau cea de etica medicala, profesionala si litigii iar „judecata” o face comisia de disciplina. 


Intră acum și în grupul de