Un bărbat din Gura Humorului arestat preventiv pentru contrabandă. El fusese eliberat condiționat, fiind condamnat cu închisoare tot pentru contrabandă

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Traian Simiganoschi, din Gura Humorului pentru contrabandă.

El este acuzat că în 26 iulie în jurul orelor 22.45, a transportat pe DN 2 E pe raza localitatii Vicovu de Jos, cu autoutilitara marca Renault Trafic cantitatea de 7.300 pachete de tigari marca Ashima fara timbre fiscale, cu inscriptii Duty Free, cunoscând că   provine din activitati de contrabanda şi care trebuia plasată sub un regim vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 80.300 lei.

La baza propunerii de arestare preventivă a stat şi faptul că inculpatul este cunoscut cu antecedente penale din fişa de cazier a acestuia, rezultând că a suferit alte două condamnări la pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, ultima dintre acestea fiind de 2 ani închisoare, inculpatul fiind eliberat conditionat la data de 16.09.2015 , cu un rest de pedeapsă de 303 zile, săvârşind faptele din prezenta cauză în stare de recidivă.

 microbuz cu tigari de contrabanda

Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. (N.B.)