Fotbal. Liga a III-a : Cetatea rateaza primele transferuri


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava a pasit în 2008 cu visteria goala. Desi, la finele anului trecut, municipalitatea a suplimentat bugetul echipei locale de fotbal cu 200 000 de lei, în conturile clubului nu a ajuns pâna în acest moment niciun ban. O prima consecinta a lipsei fondurilor se regaseste în campania de transferuri, doi dintre fotbalistii aflati pe lista de achizitii a sucevenilor, Daniel Lupascu si Marian Covaci, luând zilele trecute hotarârea de a semna cu alte cluburi.   

Astfel, desi s-a pregatit timp de o saptamâna sub comanda antrenorului Marian Pana, atacantul Marian Covaci a anuntat conducerea clubului ca renunta la oferta Cetatii în favoarea unui transfer la formatia de Liga a II-a, CSM Focsani. Un alt fotbalist de la care sucevenii  îsi pot lua „adio” este Daniel Lupascu, vârful Daciei Mioveni  transferându-se în campionatul Ungariei pentru suma de 15 000 de euro.

În aceste conditii, singura solutie pentru întarirea compartimentul ofensiv a ramas achizitionarea brazileanului Roberto Ayza Berca, jucator pus pe lista de transferuri de catre actualul sau club, Ceahlaul Piatra-Neamt. Presedintele Cetatii, Dumitru Moldovan, a confirmat interesul formatiei sucevene pentru atacantul din “Tara cafelei”, ultimul cuvânt în privinta transferului avându-l însa impresarul jucatorului. „Îl dorim pe Roberto deoarece este un jucator cunoscut de publicul sucevean. Am discutat cu impresarul sau, Traian Gherghisan, urmând ca, în functie de oferta noastra, acesta sa se decida asupra cedarii jucatorului la Cetatea”, a precizat oficialul de pe Areni. 


Intră acum și în grupul de