CJ Suceava a depus trei proiecte transfrontaliere in valoare de 900 000 de euro


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marti, ca institutia a depus un proiect privind infrastructura transfrontaliera de transport între judetul Suceava si regiunea Cernauti de modernizare DJ 291 A Siret – Fratautii Noi, în valoare de 661.505 euro, ce presupune reabilitarea a 1,450 km de drum si consolidarea unui pod de beton armat, pe o lungime de 16 m.

Acesta nu este singurul proiect depus în cadrul Programului de Vecinatate România Ucraina 2004-2006, componenta Phare CBC 2006. Astfel, CJ Suceava a mai depus un proiect în valoare de 183.602 euro ce prevedere înfiintarea unui Centru transfrontalier de instruire pentru afaceri si are ca obiectiv îmbunatatirea legaturilor economice transfrontaliere si instruirea mediului de afaceri în vederea  dezvoltarii economice durabile.

De asemenea a mai fost depus un al treilea proiect transfrontalier, „Arta- un limbaj comun între doua culturi” , în valoare de 50.000 euro ce îsi propune sa apropie institutii de cultura – muzee, aflate de o parte si de alta a granitei si sa întareasca relatiile interumane, prin organizarea unei tabere de creatie, care sa puna în valoare talentul creator al artistilor si realizarea de expozitii de pictura atât la Suceava cât si la Cernauti, a caror vernisare sa faca cunoscut în rândul comunitatilor românesti si ucrainene lucrarile comune create.  

În conditiile în care cele trei proiecte au o valoare de aproximativ 900 000 de euro, cota de cofinantare ce va fi suportata de Consiliul Judetean Suceava, este de 197.360 euro.


Intră acum și în grupul de