Transport ilegal de persoane chiar la poarta ARR


Intră acum și în grupul de

Seful Agentiei Suceava a Autoritatii Rutiere Române, Iulian Anghelus a cerut institutiilor statului sa ia masuri în vederea stoparii a ceea ce el a numit „pirateria” de la poarta ARR Suceava. Iulian Anghelus condamna acest mod de lucru explicând ca la momentul actual „pirateria în transporturi a devenit un fenomen alarmant în judetul Suceava”. Seful ARR a spus ca acest fenomen poate fi observat cu ochiul liber în special la iesirile din marile orase ale judetului, pirateria fiind efectuata, de regula, cu autovehicule cu maxim 8 locuri.  

Conform legii, ARR nu poate sanctiona decât masinile care efectueaza transport ilegal de mai mult de 9 persoane motiv pentru care cei care practica acest gen de activitate recurg la masini de 8+ 1 locuri, iesind de sub incidenta legii. „Toata lumea, mai putin proprietarul masinii care face transport, are de pierdut de pe urma pirateriei. Bugetul local este diminuat, pasagerii se expun unui risc foarte mare si nu realizeaza ca pentru cei 50 de bani pe care-i economisesc risca sa piarda foarte mult. Masinile nu sunt verificate corespunzator, pasagerii nu sunt asigurati si în plus se diminueaza mult si beneficiul firmelor care efectueaza transport de persoane în conditii de legalitate”, a explicat Iulian Anghelus.  

Acesta sustine ca organele statului, printre care Politia Rutiera, Finantele si chiar Primariile ar trebui sa înceapa sa ia foarte în serios acest „fenomen” si sa încerce sa-l diminueze la maxim, fiind puse în joc chiar, sanatatea si chiar vietile unor oameni. „Dificultatea probarii faptei precum si neînceperea urmaririi penale într-un numar important de dosare nu a facut decât sa încurajeze fenomenul si pe practicantii pirateriei sa sfideze legea si institutiile statului. Chiar la ARR la poarta stau zilnic 3-4 microbuze cu 8+1 locuri si vreo 10 autoturisme care fac transport ilegal de persoane spre Bosanci si Lisaura”, mai subliniaza seful ARR Suceava. 


Intră acum și în grupul de