Forestierii se plang ca sunt discriminati de autoritatile locale


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Asociatiei Forestierilor „Bucovina” din judetul Suceava s-au întâlnit marti, cu prefectul de Suceava, Orest Onofrei, pentru a se plânge ca sunt discriminati de autoritatile locale în special prin introducerea taxelor comunale pentru transportul de mare tonaj. Dupa întâlnire prefectul de Suceava, a declarat ca acestia sunt nemultumiti de taxa de tonaj ce trebuie sa o achite pentru folosirea drumurilor judetene, iar, recent, unele primarii au introdus si taxe locale, destul de mari, pentru folosirea drumurilor comunale.

Discriminarea prezentata de Asociatia Forestierilor consta în faptul ca nivelul taxei impuse de primarii este diferit, de la comuna la comuna, fiind între un euro si patru euro pe metrul cub de lemn, dar administratiile locale au luat si masura taxarii pe tonaj doar numai pentru transporturile de lemn si nu pe toate tipurile de transporturi.

Un alt lucru contestat este acela ca firmele care sunt din localitatile respective platesc o taxa de drum mai mica, sau ca în unele cazuri sunt firme care nu sunt taxate.

Pentru rezolvarea situatiei, reprezentantii Asociatiei Forestierilor „Bucovina” au propus introducerea unei taxe judetene de drum si stabilirea unui cuantum rezonabil pentru transportul de mare tonaj.

Totusi acestea nu sunt singurele nemultumiri ale reprezentantilor Asociatiei Forestierilor. Acestia au afirmat ca rude ale angajatilor Directiei Silvice Suceava care au firme de exploatare a materialului lemnos pot fi favorizate la licitatii si cer ca, cel putin în cantoanele unde angajatii silvici respectivi îsi desfasoara activitatea sa nu poata participa la licitatii.

La finalul discutiilor, Orest Onofrei a spus ca Prefectura va discuta cele sesizate, cu Consiliul Judetean Suceava si cu Primariile din judet astfel încât sa fie gasita „solutia corecta”.


Intră acum și în grupul de