Flutur: Vor trebui reluate discuțiile, cu mai mult lobby la Bruxelles, pentru autostrada nordului Suceava-Satu Mare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în cadrul întâlnirii cu reprezentanți ai diasporei sucevene,  că va trebui să reia discuțiile pentru autostrada nordului Satu Mare-Suceava-Chișinău-Odessa.

autostrada budapesta suceava

El a răspuns astfel unei întrebări a unui membru al diasporei care consideră că o investiție necesară ar fi o autostradă est-vest prin nordul țării, autostradă care ar fi folosită și de cei din regiunea Cernăuți.

„Va trebui reluat proiectul. E ruta cea mai scurtă spre Budapesta și Viena”, a spus Flutur care a arătat că va trebui să reia discuțiile despre această autostradă.

El a adăugat că va fi nevoie de mai mult lobby la Bruxelles pentru că discuțiile vor fi reluate de la zero pentru această autostradă est-vest.

„Trebuie să ai forță și lobby”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a menționat însă că o autostrada Montana, Iași-Tg Mureș, ar urma să înceapă de anul viitor și că tot de anul viitor se va lucra la drumul expres București-Siret.

Gheorghe Flutur a mai spus că a discutat cu reprezentanții administrației regionale din Cernăuți privind accelerarea lucrărilor și procedurilor pentru redeschiderea a trei puncte de frontieră, de la Vicovu de Sus, Ulma și Izvoarele Sucevei.frontiera ucraina

El a spus că în ceea ce privește autoritățile sucevene, punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, acesta este finalizat, pentru punctul de frontieră de la Ulma, autoritățile sucevene trebuie să finalizeze modernizarea a trei kilometri de drum, iar pentru cel de la Izvoarele Sucevei se vor mai moderniza 7 kilometri de drum.

El a arătat că este nevoie ca și pe partea ucraineană să fie executate lucrările de modernizare și că în acest sens a avut discuții cu reprezentanții administrației regionale din Cernăuți, urmând ca aceste discuții să continue.

„Trebuie să deschidem județul Suceava către vecini”, a spus Flutur.

El a atras atenția că în Ucraina, la Bucovel, s-a amenajat o stațiune turistică ce „ne dă clasă”.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de