O gospodărie din Mitocu Dragomirnei a luat foc din cauza unui trăsnet. Două femei și o fată de 12 ani au suferit atacuri de panică


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a fost cuprinsă de flăcări, după ce a fost lovită de trăsnet. Două femei și o fată de 12 ani au suferit atacuri de panică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, au intervenit cu patru autospeciale militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mitocu Dragomirnei, La fața locului a ajuns și o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Au ars acoperişul unei clădiri corp comun (şură şi adăpost de animale) pe 80 de metri pătraţi, două magazii de materiale pe o suprafaţă totală de 35 de metri pătraţi, circa 3 tone de fân şi 10 metri liniari dintr-un gard de lemn”, a declarat Găleată.

El a precizat că pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, două femei, de 67 şi 33 de ani, şi o fată de 12 ani, care au suferit atacuri de panică.

incendiu Dragoiesti noaptea, pompieri (47)

”După ce salvatorii le-au mai liniştit, acestea au refuzat transportul la o unitate spitalicească”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 0:38, a fost lichidat la ora 3:40, iar pompierii au salvat două case de locuit şi o anexă cu 3 metri cubi lemn de foc. De asemenea, s-au mai salvat 10 găini şi trei iepuri.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct”, a mai menționat Alin Găleată. (I.L.)

 


Intră acum și în grupul de