Dosar penal si nota 3 la purtare pentru elevul din Falticeni care a lovit cu cutitul un alt elev


Intră acum și în grupul de

Un nou caz de violenta în unitatile de învatamânt sucevene s-a înregistrat marti. Astfel elevului M.E. de la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni i s-a întocmit dosar penal si risca nota trei la purtare, dupa ce l-a lovit cu cutitul în antebratul stâng, chiar în unitatea de învatamânt, pe un elev de la Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu”. Totul s-a petrecut marti, dupa-amiaza, într-o pauza, pe fondul unor discutii contradictorii. Potrivit IPJ Suceava, conflictul a plecat de la niste biletele cu continut obscen, trimise de agresor prietenei victimei, care este eleva tot la Colegiul „Nicu Gane”. Elevul înjunghiat a ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale si este în afara oricarui pericol.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Suceava, Laura Hacman, a declarat ca propunerea privind scaderea la 3 a notei la purtare pentru agresor vine din partea Comisiei de Combatere a Violentei din cadrul Colegiului „Nicu Gane” Falticeni. Aceasta a mai adaugat ca aceeasi comisie a propus ca eleva din cauza careia s-a produs incidentul sa primeasca nota 6 la purtare.

IPJ Suceava a întocmit dosar penal pentru acest incident.

Paza scolii este asigurata cu paznici ce lucreaza în trei schimburi. Astfel la colegiul falticenean sunt angajati 5 paznici, iar cel de-al saselea este platit de parinti. Acestia patruleaza pe holurile celor trei corpuri ale institutiei. 


Intră acum și în grupul de