Tanarul care a lovit doi politisti trebuia amendat pentru tulburarea linistii publice si apoi cercetat pentru ultraj


Intră acum și în grupul de

În graba lor de a-l preda catre parchet pentru ultraj pe petrecaretul care a lovit luni noapte un politist comunitar si un agent catre parchet, politistii au uitat ca de fapt au fost solicitati pentru tulburarea linistii publice.

Avocatul sucevean Sergiu Nichitean a declarat pentru news-bucovina ca în prima instanta, masura aplicata de patrula auto de ordine publica, ar fi trebuit sa fie aplicarea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice prevazuta de Legea 61/91, sanctiune în cuantum de 150-800 lei. Acesta ne-a spus ca, ulterior ar fi trebuit sesizat Parchetul în vederea cercetarii si tragerii la raspundere în baza art.239 alin 3 Cod penal, I. Dumitru, în vârsta de 19 ani, cu antecedente riscând o condamnare cu închisoarea între 6 luni la 6 ani.  

 Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de luni spre marti, la ora 00.51, T. Doina, din municipiul Suceava, strada Viitorului, a reclamat faptul ca în aceeasi scara la un alt apartament, volumul muzicii este ridicat, tulburând linistea locatarilor. Astfel, la fata locului a fost dirijata patrula auto de ordine publica formata din doi agenti de politie, în sprijinul acestora ajungând si patrula pedestra formata dintr-un agent de politie si un politist comunitar.  

Potrivit IPJ Suceava, la autoturism a ramas un lucrator de politie, iar ceilalti 3 s-au deplasat la apartamentul mentionat, din care a iesit I. DUMITRU, în vârsta de 19 ani, localnic, cu antecedente penale, care a început sa se manifeste violent, aducând injurii si amenintari, motiv pentru care s-a decis imobilizarea si conducerea la sediul subunitatii. Din acelasi apartament a iesit fratele agresorului, respectiv I.GABRIEL de 16 ani din aceeasi localitate, tipând sa-i lase fratele în pace, I.DUMITRU actionând violent si lovindu-l cu pumnul în zona fetei pe un agent de politie si pe politistul comunitar.

La fata locului a sosit patrula D.P.I.R., care i-a imobilizat pe cei doi si condus la sediul subunitatii în vederea continuarii cercetarilor.

IPJ a sesizat unitatea de parchet competenta a efectua cercetarile pentru ultraj.


Intră acum și în grupul de