Pensiunea Millenium din Radauti inchisa de OJPC pentru lipsa certificatului de clasificare


Intră acum și în grupul de

O pensiune din Radauti a fost închisa de inspectorii OJPC Suceava dupa ce, în urma unui control au depistat ca unitatea nu avea certificat de clasificare. Inspectorul -sef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea precizeaza ca este vorba despre pensiunea Millenium apartinând SC SORINVEST SRL Radauti unde s-a depistat lipsa certificatului de clasificare, ceea ce a condus la luarea masurii de închidere a acesteia pâna la obtinerea certificatului.

Aceasta a mentionat ca inspectorii OJPC Suceava au desfasurat o ampla actiune de control ce a vizat pensiuni agroturistice din zonele Voronet, Manastirea Humorului, Vama, Frasin, Sadova si Sucevita, fiind verificati 20 de operatori economici, pensiuni agroturistice, având ca obiect de activitate servicii de cazare turistica si alimentatie publica.

Elena Oanea mai spune ca abaterea cea mai frecventa este neafisarea preturilor la cazare fapt constatat la 9 operatori. „De asemenea am avut surpriza neplacuta de a depista în frigiderele si congelatoarele a trei pensiuni, care de altfel ofera servicii de cazare la standarde înalte, 39 kg carne si preparate din carne expirate si 28 kg carne preparata termic si congelata în vederea utilizarii ulterioare. O alta abatere constatata este nedelimitarea spatiilor pentru fumatori si nefumatori sau nerespectarea acestora. În ceea ce priveste dotarile necesare conform categoriei de clasificare, cele mai multe nereguli vizeaza nerespectarea obligativitatii de a folosi lenjerie de pat si prosoape de baie albe” precizeaza seful OJPC Suceava, care mai adauga faptul ca pentru neregulile constate operatorii economici au fost sanctionati cu amenzi contraventionale.

Elena Oanea a mai spus ca aceste actiuni de control sunt ulterioare programului de consiliere cu aceasta categorie de prestatori de servicii, program desfasurat în luna octombrie 2007. „Vom relua actiunile organizate de consiliere pentru ca cei mai multi dintre proprietarii de pensiuni au invocat ca si cauza a abaterilor, necunoasterea prevederilor legale. Pe de alta parte este bine de stiut ca orice operator economic se poate adresa zilnic, între orele 9-17, OJPC Suceava în vederea consilierii individuale” a mai adaugat seful OJPC Suceava. 


Intră acum și în grupul de