Eurodeputatul Catalin Nechifor considera ca Traian Basescu ii supune unor „atacuri fara precedent” pe posibilii candidati prezidentiabili


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist Catalin Nechifor a apreciat ca presedintele Traian Basescu îi supune unor „atacuri fara precedent” pe posibilii candidati prezidentiabili, cum ar fi Ludovic Orban, Sorin Oprescu sau Norica Nicolai, aratând ca acest atac a culminat cu „lotul celor opt”. Catalin Nechifor mentioneaza într-un comunicat ca Traian Basescu se vrea mai tare decât „Croitorasul cel viteaz” si ca dupa trei ani de revolutie portocalie în domeniul luptei anti-coruptiei, presedintele Traian Basescu da dovada de un apetit crescut, la început de an electoral. „De fapt este o strategie mai veche, care a avut succes, pentru ca în aceeasi maniera s-a procedat si în pre-campania din 2003-2004. Batalia cu sistemul ticalosit pe care o conduce presedintele se repeta, din pacate, doar atunci când dorinta de a câstiga puncte electorale depaseste chiar si interesul de stat”, sustine eurodeputatul socialist.  

Acesta a aratat ca intrigant este  faptul ca cererea de începere a urmaririi penale pentru un numar de opt ministri si fosti ministri, apare acum, cu câteva zile înainte de aparitia raportului Comisiei Europene, privind justitia din România. „Consider acest demers tardiv, fara nicio sansa de a schimba în bine fondul raportului Comisiei si cred ca acest mod pompieristic de a raspunde la o problema reala a României, semnalata de atâtea ori de organismele europene, trebuie sa înceteze de îndata, pentru ca altfel vom continua sa raportam date fictive, nerealiste, asa cum eram obisnuiti înainte de 1989, doar de dragul de a multumi conducatorii mult iubiti”, considera Catalin Nechifor.

Europarlamentarul sucevean a mai spus ca atât Comisia Europeana cât si Parlamentul European nu pot fi pacalite sub nicio forma prin astfel de practici si ca trebuie aduse argumente solide, precum si rezultate palpabile, care sa demonstreze clar decizia României de a urma calea europeana. „Tin sa remarc faptul ca în ultima perioada, foarte multi dintre cei care ar fi putut deveni candidati prezidentiabili au devenit tinta unor atacuri fara precedent, începând cu Ludovic Orban, Norica Nicolai, Sorin Oprescu si mai nou, lotul celor opt”, a mai spus eurodeputatul socialist Catalin Nechifor . 


Intră acum și în grupul de