Presedintele CJ ingrijorat de ingineriile funciare din judet


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a cerut celor care îsi asuma guvernarea în judetul Suceava sa verifice „ingineriile funciare” semnalate în ultima vreme în judet dupa ce proprietari de terenuri au reclamat ca suprafete de teren au fost intabulate pe numele altor persoane. Gavril Mîrza a spus într-o conferinta de presa ca a constatat ca, în ultimele zile, au fost sesizate, mai ales prin mass-media, mai multe probleme legate de afaceri imobiliare, cu terenuri. „Se petrec lucruri foarte grave în judet”, a declarat Gavril Mîrza care a aratat ca se încalca dreptul de proprietate a unor persoane, în general fiind vizati „cei fara sprijin, mai saraci”, dar care dovedesc cu acte cu acte în regula ca sunt proprietari.

„Fac apel celor care îsi asuma guvernarea în judet si sa verifice aceste inginerii funciare”, a tinut sa precizeze presedintele social-democratilor suceveni. Acesta a mai spus ca cei care au încalcat legea trebuie sa dea socoteala.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a dispus saptamâna trecuta anchete în judet dupa sesizarea unor situatii privind modificari ale proprietatilor funciare. Orest Onofrei a aratat ca situatia constatata în judet privind unii „samsari de terenuri” ce îsi intabuleaza dreptul de proprietate pe suprafete de teren detinute legal, cu titlu de proprietate, de alte persoane,  este „extrem de grava”. Acesta a adaugat ca din verificarile efectuate pâna în prezent reiese ca astfel de intabulari ale unor persoane pe terenurile detinute de alte persoane a fost posibila din cauza unei evidente neclare a parcelelor, cu participarea unor persoane autorizate în lucrari de cadastru si cu sprijinul unor reprezentanti ai comisiilor locale de fond funciar. „Se folosesc de faptul ca multi dintre cei care au titlu de proprietate nu-si intabuleaza dreptul de proprietate decât atunci când vor sa tranzactioneze terenul”, a mai spus prefectul Onofrei.


Intră acum și în grupul de