Ioan Măriuță: Azi e o zi istorică. La Suceava aterizează prima cursă regulată internațională, după modernizarea aeroportului


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presă la Aeroportul Suceava

Flutur, Mariuta Wizz Air

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava:

”Capacitatea avionului care aterizeaza azi la Suceava este ocupata in proportie e 83%.

Va veni la Suceava si o echipa de jurnalisti care sa faca reclama aeroportului. Sunt solicitari pentru Spania, Bruxelles si Grecia. Vom vedea ce putem face.

E o asteptare mare pentru cursele de la Suceava. Va trebui sa gandim o formula prin care sa crestem si numarul de turisti care vin din tarile UE in Suceava.

Incepem ofensiva de promovare a aeroportului si prin agentii si prin mass-media. Cred ca e un inceput cu rdeptul acest proiect cu Wizz Air.

Parteneriate cu asociatiile de turism in Bucovina. Sa fim mai ofensivi si ii vom chema sa incheiem parteneriate, la fel si cu Asociatia ”Produs in Bucovina”.

Trebuie sa gandim si pachetele pentru Craciun si chiar pentru Pastele din 2017. Asa putem asigura profit pentru toate taberele implicate.

Piata va arata in ce directii vor merge companiile. Am adus grupuri din diaspora sa vada pista. Foarte mari comunitati sunt si la Torino. Sunt convins ca daca este cerere companiile se vor mula pe ceea ce cere piata. Si Spania ne intereseaza. Pe 25 august vreau sa aprobam parteneriatul cu CJ Botosani pentru promovarea aeroportului Suceava. Ma gandesc la o linie de autobuz Cernauti-Suceava.”

Tamara Vallois, sef comunicare Wizz Air:

”Azi e o zi reper pentru compania noastra si e primul zbor pentru Aeroportul Suceava.”

Ioan Mariuta, directorul Aeroportului Suceava:

”Azi e o zi istorica. E prima cursa regulata internationala dupa modernizarea aeroportului. Pentru prima data vine si o aeronava airbus.

Piatra de temelie a fost turnata in 2011 cand a fost semnat contractul. Lucrarile au inceput in 2013 si multumesc tuturor factorilor care au pus umarul.

Gradul de incarcare pentru Milano este destul de bun pentru cei de la Wizz Air. Vom gandi si alte noi destinatii.”


Intră acum și în grupul de