(FOTO) Pasagerii primei curse Milano-Suceava, întâmpinați pe aeroport cu muzică populară, dansuri ucrainene și buciumași


Intră acum și în grupul de

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cea mai mare linie aeriană din România, a operat miercuri primul zbor de la Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava spre Milano Bergamo. Cursava fi operată de două ori pe săptămână, miercurea și duminica.

Aceasta este prima rută de pe al nouălea aeroport Wizz Air din România și va fi urmată în scurt timp de o a doua rută cu tarife scăzute, care va asigura conexiunea între Londra Luton și Suceava cu patru zboruri săptămânale, începând cu 19 august. 

Pe aeroportul Suceava, pasagerii primei curse Milano-Suceava, au avut supriza să fie întâmpinați cu muzică populară bucovineană, dar și cu dansuri populare, bucovinene și ucrainene.

Flutur wizz avion dansatori buciume (158)

La scara avionului, angajați îmbrăcați cu costume populare, au oferit pasagerilor mici sacoșe cu materiale promoționale, în condițiile în care în județul Suceava se desfășoară „Luna diasporei”.

Pentru că este pentru prima dată când pe aeroportul sucevean a aterizat un Airbus A 320, acesta a primit „botezul”, trecând spre platformă pe sub o „arcadă” formată din jeturi de apă generte din două autospeciale de pompieri.

Tamara Vallois, director de comunicații Wizz Air a declarat că este încântată să anunțe că această companie începe operațiunile de pe aeroportul sucevean.

Tamara Vallois Wizz Air“Suntem încântați să începem azi operațiunile de la al 9-lea aeroport din România și să poziționăm Wizz Air printre principalele companii care contribuie la economia locală și la turismul din Suceava și din regiune. Ruta care va fi operată de astăzi facilitează accesulspre Milano Bergamola tarife reduse. Milano este o destinație foarte populară din multe țări și de la multe aeroporturi și sperăm să devină curând o alegere preferată pentru un scurt city break sau o călătorie de afaceri și pentru clienții din Bucovina. Noua rută evidențiază încă o dată angajamentul WIZZ față de piață, dar și poziția de lider pe care am obținut-o în România mulțumită rețelei diversificate, în continuă dezvoltare, și experienței plăcute la bord,pe care o oferim clienților români,la tarife scăzute”, a spus Vallois.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că autoritățile județene vor începe ofensiva de promovare a aeroportului și a zonei pentru creșterea traficului pe aeroport și atragerea de turiști în zonă.

Flutur wizz avion dansatori buciume (29)

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat la rândul său că la opt luni de la redeschiderea aeroportului după modernizare, acesta are curse zilnice spre București, iar de miercuri curse cu frecvență de două ori pe săptămână, miercurea și duminica spre Milano-Bergamo, iar din 19 august, vor fi patru curse pe săptămână spre Londra-Luton.

El a spus că, deși a fost anunțată cu o lună și jumătate înainte de deschidere, cursa Milano-Suceava are o încărcare de 83 la sută, ceea ce arată interesul pasagerilor pentru această destinație.

Ioan Mariuta (1)

Măriuța a mai spus că avionul care a aterizat de la Milano a beneficiat de o primire specială întrucât este pentru prima dată când aterizează pe aeroportul sucevean un Airbus A 320. (N.B.)


Intră acum și în grupul de