Fotbal : Torje si Mansour au semnat cu Dinamo


Intră acum și în grupul de

Dupa mai multe negocieri extrem de dure dintre oficialii lui Dinamo si cei ai Politehnicii Timisoara, cele doua cluburi au ajuns într-un final la o întelegere în privinta transferului fotbalistilor Gabriel Torje si Gueye Mansour la gruparea din Stefan cel Mare, pentru suma totala de 2.500.000 de euro.  
Desi negocierile s-au derulat pâna la miezul noptii de marti, transferurile celor doi au fost perfectate abia miercuri, când s-a discutat despre salariile celor doi jucatori si despre modul în care se vor împarti banii în cazul în care jucatorii sunt transferati de la Dinamo. „Torje a semnat pe cinci ani, iar clubul va încasa doua milioane de euro. În cazul lui Mansour negocierile continua, pentru ca mai sunt unele lucruri de pus la punct”, a declarat impresarul celor doi jucatori, Cristea Opria.  
Cei doi jucatori vor fi detinuti în coproprietate, fiecare dintre parti urmând sa detina 50% din drepturile jucatorilor, dar senegalezul poate reveni la vara la echipa banateana daca nu convinge prin evolutiile sale din Stefan cel Mare. Torje si Mansour vor pleca de la Arad cu un charter direct în cantonamentul din Cipru al formatiei lui Cornel Talnar, lucru confirmat si de directorul tehnic al clubului, Cornel Dinu.  

În vârsta de 18 ani, Gabriel Torje evolueaza ca mijlocas dreapta, este titular la echipa nationala de tineret si a debutat în Liga I pe 28.04.2006, în partida Poli Timisoara – FC Arges Pitesti, scor 0-0, fiind promovat de Gheorghe Hagi, antrenorul de atunci al formatiei banatene. Acesta are la activ 37 de partide în Liga I si doua goluri marcate, iar în prima parte a sezonului 2007/2008 a evoluat în 17 partide si a marcat un gol.

La o întâlnire pe care a avut-o cu suporterii Politehnicii, marti seara, Gabriel Torje le-a marturisit acestora ca el ar fi vrut sa ramâna la gruparea violeta, însa le-a dat de înteles ca nu ar fi fost dorit în Banat de antrenorul Dusan Uhrin. „Asa v-a zis voua poate, ca ma vrea. Am 18 ani, toata lumea spune ca sunt tânar si ca am toata cariera înainte, dar stau pe banca! O sa ajung la 25 de ani fara sa fi facut nimic. Va multumesc ca ati venit, miercuri sper sa va dau o veste buna”, le-a spus Torje fanilor timisoreni.  

Patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a declarat miercuri, ca vânzarea lui Torje pentru doua milioane de euro este un eveniment important pentru gruparea de pe Bega: „E un pas important pentru clubul nostru faptul ca a fost vândut un jucator pentru doua milioane de euro, pentru ca în urma cu putini ani Nicolita pleca gratis de la Timisoara la Steaua. A fost o tranzactie exclusiv în interesul clubului, si nu al meu, asa cum o vad unii. Cele doua milioane intra în club, asta ca sa se vada ca ma intereseaza înca Poli. E cea mai serioasa tranzactie din fotbalul românesc de pâna acum”.


Intră acum și în grupul de