Doi ucraineni au încercat să ajungă pe litoralul Mării Negre prezentând în Vama Siret acte de identitate false


Intră acum și în grupul de

 

Doi ucraineni au încercat să ajungă pe litoralul Mării Negre cu documentele altor persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră suceveni au depistat, miercuri, în jurul orei 5.40, în P.T.F. Siret doi cetateni ucraineni care au încercat să intre în România folosindu-se de documente de călătorie poloneze și românești.

Astfel, în PTF Siret s-au prezentat, miercuri, pentru a intra în țară doi barbati, care au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un pașaport emis de autoritățile poloneze şi o carte de identitate emisă de autoritățile din România.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că există diferente de fizionomie între persoanele prezente în punctul de frontiera și fotografiile aplicate în documentele de călătorie, stabilind că documentele prezentate la control aparțin de fapt altor persoane.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt ucraineni, de 30 și 42 de ani, aceștia declaraând că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă pe litoralul Mării Negre, dar nu aveau viză de intrare în România.

vama siret

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cei doi s-a luat măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.


Intră acum și în grupul de