Handbal : Romania a invins clar Letonia


Intră acum și în grupul de

Dupa 13 ani de seceta, perioada în care nu s-a calificat la niciun turneu final, România este din ce în ce mai aproape de Mondialele din 2009, din Croatia. Elevii lui Aihan Omer au reusit o victorie extrem de importanta: 37-30, în Letonia.

Dupa ce au trecut fara probleme de Cipru, reprezentativele de handbal masculin ale România si Letoniei s-au întâlnit, miercuri seara, la Riga, într-un meci decisiv pentru sefia grupei, echivalenta cu promovarea în barajul pentru Mondialul croat de anul viitor. Din fericire pentru noi, baietii nostri au avut o noua evolutie foarte buna, reusind sa se impuna, dupa un meci controlat în marea lui parte.

Desi au condus si la patru goluri diferenta, elevii selectionerului Aihan Omer au scazut turatia pe finalul primei reprize, letonii fiind la un pas sa încheie primele 30 de minute în avantaj pe tabela. A fost totusi 17-17 la pauza si actul secund se anunta unul extrem de dârz.

Baietii nostri au reusit însa un adevarat galop de sanatate în repriza a doua. Nationala tarii noastre s-a desprins la patru goluri, scor 23-19 (min. 38), s-a vazut din nou condusa, 24-25, pentru ca apoi sa apese iar pe acceleratie. Pe final, portarul Stefan Laufceac a fost extrem de activ între buturi, iar echipa a profitat de paradele lui. România s-a instalat la conducerea jocului, a gestionat mai bine finalul de meci si a câstigat clar, cu 37-30.  
O victorie la sapte goluri foarte bine venita în privinta ultimului meci din grupa, ce va avea loc duminica, la Oradea, în compania aceleiasi reprezentative letone.


Intră acum și în grupul de