120 de sefi de IMM-uri au fost instruiti in management, limba engleza si IT


Intră acum și în grupul de

Proiectul de instruire a managerilor de IMM-uri din judetul Suceava, realizat de  Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava s-a bucurat de un real succes. Proiectul CEDCOMAN (Centru de dezvoltare a competentelor profesionale ale personalului de conducere din IMM-uri în vederea integrarii întreprinderilor în spatiul economic european), ce a debutat cu un an în urma s-a încheiat vineri, cu masa rotunda unde au fost prezentate rezultatele, si la care au participat echipa de implementare a proiectului condusa de directorul proiectului, conf. univ dr. Evelina Graur, reprezentantii în teritoriu ai Autoritatii Contractante, lectori participanti în programul de instruire si cursanti.

Proiectul a vizat conceperea si furnizarea unui program modular de instruire pentru dezvoltarea abilitatilor manageriale, de comunicare în limba engleza si de folosire a tehnologiei informatiei a 120 de angajati care ocupa pozitii cheie în IMM-urile de pe raza judetului Suceava.

Potrivit directorului proiectului conf. univ dr. Evelina Graur, cursurile organizate pe trei directii de instruire – management, limba engleza si IT – au urmarit acoperirea nevoilor de îmbunatatire a actului managerial, dezvoltarea si perfectionarea capacitatii de a folosi limba engleza în comunicarea socio-profesionala, precum si cresterea gradului de utilizare a tehnicii de calcul ca suport activ în activitatile de cerere/furnizare de oferta, negociere, si contractare. „Proiectul a contribuit considerabil la scaderea deficitului de competente lingvistice la nivelul angajatilor, în special al categoriei de vârsta 35-45 de ani, care trebuie sa se adapteze din mers noilor politici si cerinte de angajare într-o noua piata a muncii, a încurajat si sustinut si cultura învatarii pe tot parcursul vietii. Prin angajarea propriului personal didactic din trei facultati, a instrumentelor si materialelor de învatare, universitatea s-a pus din nou în slujba comunitatii locale si a contribuit activ la reconfigurarea profilului competentelor de comunicare al fortei de munca din regiunea de Nord-Est” precizeaza conf. univ dr. Evelina Graur.

Finantarea nerambursabila a proiectului a fost asigurata de Uniunea Europeana si Guvernul României, Autoritatea Contractanta fiind Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. 


Intră acum și în grupul de