Fotbal : Trei dintr-o bucata!


Intră acum și în grupul de

Dupa multe chinuri si discutii, Steaua a reusit sa finalizeze tratativele pentru cei trei atacanti sud-americani pe care Gigi Becali i-a promis lui Marius Lacatus. Acestia sunt asteptati la Bucuresti pâna duminica, pentru ca „Fiara” sa îi aiba la dispozitie în al doilea stagiu de pregatire, din Cipru, care se va desfasura în perioada 26 ianuarie – 8 februarie.

Astfel, pe lânga mediatizatele transferuri ale columbienilor Jose „Pepe” Moreno si Dayro Moreno, pentru care Steaua a demarat deja formalitatile de obtinere a vizelor, va mai sosi în Ghencea si peruanul Andres Augusto Mendoza Azevedo, în vârsta de 29 de ani. Atacantul a jucat ultima oara la echipa ucraineana Metalurg Donetk, iar de-a lungul timpului a mai evoluat pentru Sporting Cristal, FC Bruges, Olympique Marseille si Dinamo Moscova.

Poreclit „El Condor” sau „La Pantera”, Mendoza a fost principalul artizan al eliminarii echipei Dinamo Bucuresti în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, în 2002, pe vremea când evolua la FC Bruges. Atunci, Mendoza a marcat doua din cele patru goluri ale echipei belgiene în dubla mansa cu formatia dinamovista, scoruri 3-1 si 1-0.

Conform caracterizarilor facute în presa internationala, Mendoza este recunoscut si pentru faptul ca rateaza din situatii clare de gol. Asta nu l-a împiedicat însa sa marcheze de 6 ori pentru nationala statului Peru, în cele 36 de selectii. Totusi, activitatea lui la nationala a luat sfârsit, dupa ce a fost suspendat pe termen nelimitat, pentru ca, la 7 decembrie 2007, a introdus femei si alcool în cantonamentul nationalei tarii sale, cu doua zile înainte de un meci cu Ecuador.


Intră acum și în grupul de