Volei : Romania a ratat calificarea la Jocurile Olimpice


Intră acum și în grupul de

Sfârsit de drum! Echipa nationala de volei feminin a tarii noastre a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, dupa ce a pierdut, scor 1-3, în fata multiplei campioane mondiale, Rusia.

Grupa A a turneului preolimpic de la Halle (Germania) s-a demonstrat o nuca mult prea tare pentru elevele lui Florin Grapa. Dupa ce au învins Croatia si au pierdut în fata Serbiei la acelasi scor, 2-3, fetele noastre au fost învinse miercuri seara de rusoaice, într-un meci de totul sau nimic. Din pacate pentru noi, a fost nimic. Ex-sovieticele au început în forta partida si si-au adjudecat primele doua seturi (25-21, 26-24). România a avut o tresarire de orgoliu si a reusit sa câstige actul cu numarul trei (25-21). Ranite în orgoliu, rusoaicele si-au adjudecat si setul patru într-un mod cât se poate de convingator (25-14) si, totodata, victoria.

În urma acestei înfrângeri, România a terminat turneul de la Halle pe locul 3 în Grupa A, insuficient pentru a obtine calificarea în semifinale, acolo unde vor merge Rusia si Serbia. Echipa care va câstiga turneul preolimpic european se va califica la JO de la Beijing, iar formatiile care se vor clasa pe locurile 2 si 3 vor disputa ultimul turneu preolimpic, alaturi de reprezentante din celelalte patru confederatii din lume: America de Sud, America de Nord si Centrala, Asia si Africa.


Intră acum și în grupul de