DJS Suceava : In curand va aparea „Enciclopedia sportului sucevean”


Intră acum și în grupul de

Primele competitii sportive de pe teritoriul de astazi al Sucevei s-au desfasurat în jurul anului 900 în timp ce primul meci oficial de fotbal din Suceava a avut loc în anul 1912 la Radauti. Acestea sunt câteva subiecte despre care majoritatea sucevenilor nu stiu nimic.

Tocmai de aceea, Directia Judeteana pentru Sport Suceava încearca editarea unei carti în care sa fie prezentat istoricul evenimentelor sportive desfasurate în aceasta zona.

În cartea realizata de Directia Judeteana pentru Sport Suceava se regasesc prezentate asociatii si cluburi, figuri reprezentative ale sportului sucevean precum si istoria bazelor sportive din aceasta zona. De asemenea, sunt redate articole din presa de altadata, precum si reviste sau carti. Din câte se pare, cel mai vechi sport care s-a practicat pe teritoriul de astazi al Sucevei este trasul cu prastia, iar în secolul XV stramosii nostri iubeau foarte mult, turnirurile.

„În aceasta carte se regasesc momente interesante din cele mai vechi timpuri si pâna în ziua de astazi. De asemenea cititorii vor putea gasi mai multe picanterii printre care amintesc, concursurile de calarie de pe vremea lui Stefan cel Mare, handbalul în 12 de pe Areni sau informatii despre meciul România – Japonia” a declarat Mihai Androhovici, directorul Directiei pentru Sport a judetului Suceava.

Enciclopedia sportului sucevean prezinta si date despre primul meci al echipei nationale de fotbal a României, pe Areni. În iunie 1982,  “tricolorii” au întâlnit la Suceava într-un meci amical, reprezentativa Japoniei. Disputata pe o ploaie torentiala, partida s-a încheiat cu victoria României, scor 4-0. Acesta este doar unul dintre momentele istorice prezentate în viitoarea carte.

În cazul în care se vor strânge fondurile necesare, Enciclopedia Sportiva a Judetului Suceava va fi lansata în luna iulie a acestui an. 


Intră acum și în grupul de