Acasă Actualitate Ministrul interimar al Justitiei avertizat public de presedintele Basescu

Ministrul interimar al Justitiei avertizat public de presedintele Basescu


Intră acum și în grupul de

Întors din capitala georgiana Tbilisi, unde a participat la ceremonia de învestire a presedintelui Mihail Saakasvili, Traian Basescu i-a transmis un avertisment public ministrului interimar al Justitiei din România, atragându-i atentia ca se apropie de situatia de a face abuz în serviciu. Acesta i-a amintit lui Melescanu ca ministrul Justitiei nu are dreptul sa blocheze cererea de începere a urmaririi penale înaintata de institutia prezidentiala.  
 
Traian Basescu si-a motivat si gestul de a fi verificat cariera profesionala a Noricai Nicolai. Conform declaratiei sefului statului, presedintele are obligatia de a verifica cariera profesionala a celor propusi pentru a ocupa un post de ministru începând cu luna aprilie 2007, în baza unei decizii a Curtii Constitutionale. A justificat în acest fel de ce nu a procedat similar si în cazul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. În acelasi context presedintele a explicat ca nu are dreptul sa verifice ministri pentru care au primit deja votul Parlamentului.
 
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu se afla într-o vizita oficiala în Iordania, la invitatia sefului armatei iordaniene, general Khalid Jamil Al-Sarayreh.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version