Prima editie a Forumului Economic Regional Bucovina ar putea fi un promotor pentru infiintarea unei zone speciale economice


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor este de parere ca autoritatilor din Suceava si Cernauti ar trebui sa înfiinteze „Zona speciala economica Bucovina” pe structura Centrului Economic Bucovina din Suceava (CEBS). Acesta considera ca în felul acesta firme din cele doua regiuni vor putea sa coopereze pentru a se dezvolta si a-si impune produsele pe piata europeana. Catalin Nechifor, care a participat la primul Forum economic regional Bucovina organizat la CEBS printr-un program cu finantare europeana, a declarat ca s-a întâlnit cu autoritati si agenti economici din Suceava si Cernauti care si-au aratat interesul de a colabora în vederea dezvoltarii economice a zonei. „Agentii economici au înteles ca o cooperare în zona istorica a Bucovinei este benefica pentru dezvoltarea regiunii”, a spus Catalin Nechifor.

Acesta a mentionat ca a sugerat autoritatilor din Suceava si Cernauti sa înfiinteze o Zona speciala economica în spatiul Centrului Economic Bucovina. „Zonele speciale economice se întind, în general, pe suprafete reduse si Centrul Economic Bucovina ofera toate conditiile pentru a se realiza o dezvoltare în acest sens. Exista infrastructura, utilitati si foarte important este ca aeroportul este în apropiere”, a spus Catalin Nechifor.  

Acesta a precizat ca partea ucraineana va putea participa cu forta de munca si materii prime si Suceava va putea asigura deschiderea spre piata Uniunii Europene. Eurodeputatul socialist a mai spus ca firmele din Suceava si Cernauti au înteles necesitatea cooperarii economice în regiune si ca trebuie sa-si constituie firme mixte, pentru ca, în conditiile unei competitii globale sunt avantajate zonele foarte puternice. Acesta a aratat ca la solicitarea Camerelor de Comert si Industrie din Suceava si Cernauti va transmite, periodic, acestora informatii din zona europeana.

Oameni de afaceri din regiunea ucraineana Cernauti si judetul Suceava împreuna cu autoritatile din cele doua regiuni, au participat vineri si sâmbata la prima editie a Forumului Economic Regional Bucovina. Firmele au prezentat cu acest prilej la Centrul Economic Bucovina oferta de produse si servicii în domenii precum constructii, turism sau comert. Forumul Economic Regional Bucovina finantat prin Programul de Vecinatate România – Ucraina 2004-2006, Phare CBC 2004 este organizat de Consiliul Judetean Suceava în parteneriat cu Administratia Regionala de Stat Cernauti. 


Intră acum și în grupul de