Bancile vor fi obligate sa treaca si oferta concurentei la credite


Intră acum și în grupul de

În curând ne vom putea împrumuta mai ieftin, iar bancile vor fi obligate sa renunte la comisioanele ascunse. Sunt decizii incluse într-o directiva europeana în domeniu. Cetatenii români vor putea obtine credite de la orice banca din spatiul comunitar. Pe formularele în care îsi prezinta oferta pentru creditele de consum, bancile vor fi obligate sa treaca si oferta concurentei. Adica toate datele legate de credite similare în celelalte tari membre ale Uniunii Europene. Directiva europeana aduce si un alt avantaj. Cei care vor sa se împrumute vor fi protejati si de comisioanele ascunse. Informatiile din oferte vor include dobânda anuala efectiva, stabilita în acelasi mod în toata Uniunea Europeana.
 
Anul trecut, doua treimi dintre europenii care si-au cumparat un bun de folosinta îndelungata au apelat la creditul de consum. Specialistii nu cred ca românii vor da buzna dupa credite în strainatate, desi dobânzile pentru un credit în euro variaza între 6 la suta în Finlanda si 12 la suta în Portugalia.
Bancile vor avea la dispozitie doi ani pentru a se conforma noilor reglementari. Pentru împrumuturile imobiliare si ipotecare, aceste reguli nu se vor aplica.


Intră acum și în grupul de