Ministrul interimar al Justitiei avertizat public de presedintele Basescu


Intră acum și în grupul de

Întors din capitala georgiana Tbilisi, unde a participat la ceremonia de învestire a presedintelui Mihail Saakasvili, Traian Basescu i-a transmis un avertisment public ministrului interimar al Justitiei din România, atragându-i atentia ca se apropie de situatia de a face abuz în serviciu. Acesta i-a amintit lui Melescanu ca ministrul Justitiei nu are dreptul sa blocheze cererea de începere a urmaririi penale înaintata de institutia prezidentiala.  
 
Traian Basescu si-a motivat si gestul de a fi verificat cariera profesionala a Noricai Nicolai. Conform declaratiei sefului statului, presedintele are obligatia de a verifica cariera profesionala a celor propusi pentru a ocupa un post de ministru începând cu luna aprilie 2007, în baza unei decizii a Curtii Constitutionale. A justificat în acest fel de ce nu a procedat similar si în cazul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei. În acelasi context presedintele a explicat ca nu are dreptul sa verifice ministri pentru care au primit deja votul Parlamentului.
 
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu se afla într-o vizita oficiala în Iordania, la invitatia sefului armatei iordaniene, general Khalid Jamil Al-Sarayreh.


Intră acum și în grupul de