Prefectul de Suceava susține că protestul minerilor blocați în subteran în exploatarea de uraniu Botușanu a fost suspendat


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunțat că, marți seara,  la ora 19.00, cei 73 de mineri care se aflau blocați în mina de la Sectorul de exploatare a uraniului Botușanu, entitate aparținătoare a SC Compania Națională a Uraniului SA București–Sucursala Suceava au ieşit la suprafaţă.minerit

 

Harasim a spus că directorul Sucursalei Suceava a SC Compania Națională a Uraniului SA București, l-a informat că minerii nu se mai consideră  în grevă şi sunt în aşteptarea deciziilor ce se vor adopta, în urma discuţiilor ce vor avea loc mâine la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Structurile  MAI de la nivel județean monitorizează/gestionează în continuare acest eveniment, în conformitate cu atribuțiile legale, arată prefectul.

Prefectul mențioenază că fost informate conducerile Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Situația în zonă este însă neclară, au declarat surse din rândul angajaților companiei care susțin că minerii nu sunt deciși să renunțe la protest în așteptarea unei decizii a conducerii.

Sursele citate au arătat că nimeni nu muncește și că minerii, care au pornit protestul spontan, doresc să continue până când au siguranța că revendicările lor vor fi rezolvate.

”Cel mai important este să obținem contracte de muncă pe perioadă de câțiva ani pentru a fi siguri că vom avea un loc de muncă asigurat și ca apoi să putem ieși la pensie”, a spus sursa citată.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de