Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite în noul an şcolar
Negocierile Ministerului  Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editoriale au fost finalizate, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie încheiate contractele între inspectoratele şcolare judeţene din ţară şi edituri.

manuale-şcolare

Potrivit unui comunicat de presă al MENCŞ, ministrul Mircea Dumitru a aprobat  procedura de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Astfel, Ministerul Educaţiei achiziţionează peste 3.300.000 de manuale, din necesarul total de .circa 3.600.000 de manuale, iar suma de achiziţie negociată şi agreată este de 30 milioane RON.

“Celelalte aproximativ 300.000 de titluri vor fi acoperite prin recorelarea opţiunilor şcolilor cu oferta disponibilă în acest moment”, se precizează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în cursul acestei săptămâni, editurile “vor primi comenzi ferme”, iar contractele vor fi semnate săptămâna viitoare de fiecare inspectorat şcolar judeţean.

“Precizăm că negocierile şi celelalte demersuri în vederea asigurării manualelor şcolare gratuite pentru elevii din ciclul superior al liceului, în anul școlar 2016-2017, sunt coordonate de secretarii de stat Monica Cristina Anisie si Gabriel Liviu Ispas.

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a solicitat celor doi secretari de stat să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite”, se precizează în comunicatul de presă.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii, se mai arată în documentul citat.

(Liliana Bujdei)

loading...