Numărul minerilor de la Exploatarea de uraniu Crucea-Botușanu blocați în subteran a crescut în a doua zi de proteste


Intră acum și în grupul de

Numărul minerilor blocați în subteran de la Sectorul de exploatare a uraniului Botușanu, din cadrul Sucursalei Suceava a Companiei Naționale a Uraniului a crescut în a doua zi de proteste.

Potrivit prefectului de Suceava, Constantin Harasim, la gura galeriei Sectorului de exploatare a uraniului Botușanu din comuna Ostra protestează 95 de mineri, iar în incinta exploatării mai sunt adunaţi circa 30 de mineri din care 20 de mineri, intenţionează să se deplaseze la sediul sucursalei din comuna Crucea, pentru a continua discuţiile cu cei din conducere.

Prefectul a subliniat că situația este în atenția autorităților sucevene care susțin că prin calea dialogului se pot soluționa revendicările protestatarilor.

harasim (1)

Minerii blocați în subteran au revendicări salariale, dar solicită și siguranța locului de muncă și vor contracte de muncă pe perioadă de 3-4 ani în condițiile în care Compania Națională a Uraniului aplică un program de reogranizare în vederea eficientizării activității, iar exploatarea din Suceava ar urma să fie închisă în condițiile în care materia primă folosită acum de Nuclearelectrica provine din import și nu mai este folosită materia primă furnizată de CNU. (N.B.)


Intră acum și în grupul de