FOTO Țigări de contrabandă în valoare de peste 32.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră de la Brodina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat luni după-amiază la frontiera verde, aproximativ 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 32.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

colete tigari contrabanda (4)

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, județul Suceava, au declanșat, luni, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 16.40, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care lucrătorii noștri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

colete tigari contrabanda (3)

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în vegetaţie, două colete învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean şi mai multe colete cu ţigări de contrabandă”, a declarat Ilie Poroch-Serițan.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 2.970 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 32.670 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

colete tigari contrabanda (1)

”În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai menționat Ilie Poroch-Serițan.


Intră acum și în grupul de