„Dezvoltare durabila a parteneriatelor transfrontaliere” intre ONG-uri din Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Anul 2008 va fi unul al marilor provocari în sectorul non-guvernamental pentru Fundatia ANA din Suceava, care de ceva vreme deruleaza cu real succes o serie de proiecte cu finantare interna si chiar externa. Pâna în luna noiembrie a acestui an, reprezentanti ai ONG-urilor din judetul Suceava si a celor din Regiunea Cernauti vor fi implicati într-un proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE CBC 2005, proiect care îsi propune dezvoltarea capacitatii organizationale a sectorului neguvernamental din cele doua zone, în vederea derularii de programe de activitati transfrontaliere comune. 

Intitulat „Dezvoltare  durabila a parteneriatelor transfrontaliere”, proiectul îsi propune sa puna bazele si sa creeze contextul necesar colaborarii dintre organizatiile neguvernamentale române si ucrainene si, de asemenea, va spori capacitatile organizatorice ale organizatiilor neguvernamentale locale. Organizatorii acestui proiect sunt Fundatia ANA din Suceava si Organizatia Obsteasca de Tineret “Voluntar” din Cernauti. Presedintele Fundatiei Ana, Nelu Todireanu a declarat duminica, într-o conferinta de presa ca prin activitatile sale, proiectul va actiona asupra liderilor din organizatiile din judetul Suceava si Regiunea Cernauti, urmarindu-se instruirea acestora cu privire la managementul resurselor umane si a resurselor financiare într-o organizatie neguvernamentala, precum si în ce priveste relatia ONG – comunitate locala. De asemenea, ca urmare a derularii acestui proiect, se va realiza si un manual electronic de instrumente de dezvoltare organizationala pentru sectorul asociativ local. 

„Proiectul îsi propune sa contribuie la constientizarea nevoilor de formare în domeniul resurselor umane, atât la nivelul persoanelor care lucreaza în sectorul neguvernamental, cât si la nivelul autoritatilor locale, interesate de colaborari cu sectorul neguvernamental în domeniul cooperarii transfrontaliere”, a mai spus Nelu Todireanu, explicând spre final ca „proiectul va permanentiza cadrul de comunicare existent deja la nivelul celor doua comunitati transfrontaliere si va sprijini astfel multiplicarea initiativelor de cooperare româno- ucraineana ca factor de dezvoltare locala”.


Intră acum și în grupul de