Femeie moartă într-un grav accident produs la intrare în Ilișești


Intră acum și în grupul de

Un grav accident rutier în urma căruia o femeie în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața,  s-a produs miercuri seară, în jurul orei 22:00, pe DN 17, la intrare în localitatea Ilişeşti, dinspre Gura Humorului.

accident Ilisesti, caruta lemne (10)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Din primele cercetări polițiștii au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Ilişeşti, un cetăţean spaniol de 39 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un atelaj hipo neînregistrat și nesemnalizat, care staţiona pe partea carosabilă și care transporta material lemnos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, în mașină se afla o familie compusă din patru persoane, părinţi şi copii. Impactul a fost deosebit de violent, în urma acestuia, mama celor doi copii, cu vârste de 1,5 şi 6 ani, rămânând încarcerată.

”La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi de trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Până la sosirea salvatorilor, copilul de 6 ani a fost preluat de o maşină civilă şi transportat la spital, unde a ajuns în stare stabilă.

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de extragere a victimei încarcerate. Din nefericire, pentru femeia de 40 de ani nu s-a mai putut decât constata decesul”, a declarat Găleată.

El a mai precizat că soţul victimei, în vârstă de 39 de ani, şi cel de-al doilea copil, ambii în stare de conştienţă, au fost preluaţi de echipajul TIM al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care i-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

accident Ilisesti, caruta lemne (19)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Potrivit IPJ Suceava, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu şi  un bărbat de 49 de ani, din comuna Stroieşti, ca fiind cei care au condus atelajului hipo, atât înaintea, cât şi în momentul producerii accidentului rutier.

Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât  nu dețineau documente legale de însoțire a materialul lemnos, cei doi bărbați  au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.

În cauză s-a întocmit penal, ce va fi soluționat procedural.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

 


Intră acum și în grupul de