Circa 180 de jandarmi asigură buna desfășurare a manifestărilor care au loc în perioada 11-15 august, în județul Suceava

Aproximativ 180 de jandarmi, în cooperare cu poliţişti, pompieri şi poliţişti locali vor acționa pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor care au loc zilele acestea pe raza județului Suceava.

Astfel, potrivit unui comunicat al IJJ Suceava, în perioada 11 – 15 august a.c., misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava vor viza în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive şi la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

asigurare ordine jandarmiEste vorba despre manifestările religioase organizate în perioada 13 – 15 august la Basilica Minor din Cacica, cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”; manifestările religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Hagigadar (14 august) şi hramul mănăstirilor Rarău şi Putna (14-15 august) şi bisericii din localitatea Bădeuţi (14-15 august); Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, la Cetatea de Scaun din municipiul Suceava, în perioada 11-14 august; manifestările cultural-artistice prilejuite de zilele localităţilor, la Vicovu de Sus, Mihoveni, Adâncata (15 august), Dorna Candreni şi Bădeuţi(14 – 15 august); Festivalul Naţional al Păstrăvului, în localitatea Ciocăneşti (14-15 august); Serbările Timişoreana, în parcarea Iulius Mall din municipiul Suceava (14-15 august); ,,Rădăuţiul Cântă!”, în centrul municipiul Rădăuţi (14 august); Campionatul Naţional de Alergare Montană, în municipiul Vatra Dornei (13 august); ,,Hard Enduro Bucovina” în municipiul Câmpulung Moldovenesc (12-14 august); Meciul de fotbal din cadrul Ligii a II-a, dintre echipele A.C.S. Foresta Suceava şi U.T.A. Arad, în ziua de 13 august, pe stadionul Areni din municipiul Suceava.

Sursa citată precizează că pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, aproximativ 50 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv.

De asemenea, 30 de jandarmi din cadrul posturilor montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, în apropierea locurilor de agrement, spaţiilor de cazare şi locurilor de campare a turiştilor, precum şi în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa şi Mănăstirea Humorului). Aceştia vor avea în vedere menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate şi informarea şi acordarea de sprijin turiştilor, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

”Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul IJJ Suceava. (Irina Lițu)

loading...