Box : Ciagaev si-a aparat titlul mondial in fata lui Skelton


Intră acum și în grupul de

Ruslan Ciagaev l-a învins, sâmbata seara, pe „Ciocanul din Bedford”, asa cum este supranumit englezul Matt Skelton, si a ramas în continuare campion mondial la categoria grea în versiunea WBA. În meciul disputat la Dusseldorf, arbitrii au acordat în unanimitate victoria la puncte uzbekului, care a câstigat cu 117-110, 117-111 si 117-111, dupa 12 runde.  
Meciul a fost unul foarte strâns, britanicul în vârsta de 40 de ani începând bine prima repriza, aruncându-se catre adversarul sau si câstigând astfel puncte importante.

În cea de-a doua repriza, Ciagaev iese la atac si reuseste sa-si mai domoleasca adversarul, ca în repriza a treia, croseul sau de stânga sa faca diferenta, uzbekul câstigând aceasta runda cu mult stil. Reprizele a cincea si a sasea aveau sa fie cele în care diferenta dintre cei doi boxeri se va face cunoscuta, deoarece, dupa doua crosee, englezul încheie cu nasul spart si abia mai putându-se tine pe picioare. Lucrurile se înrautatesc pentru Skelton în repriza a saptea, când stânga lui Ciagaev îl loveste iar, dar acesta raspunde cu un upercut bine plasat.

El este penalizat cu un punct în repriza a opta, lucru care nu va cântari mult la decizia finala. Uzbekul încheie runda a noua cu un croseu puternic si începe repriza a zecea aruncând multe lovituri asupra britanicului. Aceasta va fi si continuarea meciului pâna la gongul final, Matt Skelton abia terminând partida pe picioarele sale, cu toate ca a luptat din greu, dar a si încasat multe lovituri.

„Sunt ranit si dezamagit, chiar daca lumea a zis ca am pus mult suflet în ring. Eu vreau sa fiu un învingator. Am avut o sansa imensa si am ratat-o. Ciagaev a luptat foarte bine, deoarece nu iroseste loviturile, iar eu n-am mai fost lovit atât de tare în întreaga cariera”, a declarat englezul.

Astfel Ruslan Ciagaev îsi pastreaza în continuare centura de campion, asteptând un adversar mai tânar. De mentionat este faptul ca Skelton si-a început cariera profesionista la 33 de ani.


Intră acum și în grupul de