Handbal : Romania s-a calificat la barajul pentru Campionatul Mondial din Croatia


Intră acum și în grupul de

România – Letonia 39 – 29

Handbalistii români au câstigat, duminica, la Oradea, ultima partida cu Letonia, din Preliminariile Campionatului Mondial din 2009, cu scorul de 39-29, Valentin Ghionea fiind cel mai bun marcator, cu 10 reusite.

Daca în primul meci, nationala noastra a avut de munca pentru a obtine victoria, duminica, elevii lui Aihan Omer si Petru Ghervan au învins lejer, nationala Letoniei.

Tricolorii au început excelent meciul si dupa doar câteva minute de joc, aveau un avantaj de patru goluri. Cu ajutorul interventiilor portarului Laufceag, România s-a desprins si la sapte goluri diferenta. Golul lui Valentin Ghionea a facut ca nationala sa intre la pauza cu opt goluri avans în fata letonilor, scor 22-14.

În partea a doua a meciului, “tricolorii” au mai ridicat piciorul de pe acceleratie. În ciuda acestui fapt, letonii nu au reusit sa puna probleme handbalistilor români rezultatul final fiind 39-29.

Pentru România au evoluat: Stefan Laufceag, Rudi Stanescu – Valentin Ghionea 10 goluri, Adi Petrea 8, Sandu Iacob 4, Gheorghe Irimescu 4, Laurentiu Toma 3, Marius Stavrositu 2, Eremia Pârâianu 2, Rares Jurca 2, Alin Sania 2, Cristian Fenici 1 si George Buricea 1.

Baietii condusi de Aihan Omer si Petru Ghervan au terminat pe primul loc grupa, cu patru victorii în tot atâtea partide, si s-au calificat la barajul pentru turneul din Croatia, care se va desfasura, în sistem eliminatoriu, pe 7-8 iunie (turul) si 15-16 iunie 2008 (returul).

Tragerea la sorti a meciurilor din baraj va avea loc la 27 ianuarie, în Norvegia, la Lillehamer, în ultima zi a Campionatului European masculin.

Iata rezultatele României în Grupa a III-a preliminara:  
România-Cipru 36-23

Cipru-România 23-39

Letonia-România 30-37

România-Letonia 39-29.


Intră acum și în grupul de