Polițiștii suceveni au confiscat un autoturism de teren plin cu țigări de contrabandă, abandonat într-un pârâu la Ulma

În cadrul Planului de acţiune „Blocada 2016”, la nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi a posturilor de poliţie arondate s-a organizat în cursul zilei de miercuri o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă cu tutun de provenienţă extracomunitară în zona comunei Ulma – oraşul Vicovu de Sus.

masina de teren cu tigari de contrabanda (1)

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acțiunii s-au organizat mai multe filtre rutiere şi au fost obţinute date şi informaţii cu privire la efectuare unui transport de țigarete de contrabandă, cu un autoturism de teren, pe traseul Lupcina-Nisipitu de pe raza comunei Ulma.

”În vederea valorificării acestei informații, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul subunității și a posturilor arondate, care a acționat pe raza comunei Ulma.

Astfel, între orele 23.00-02.10, polițiștii implicați în acțiune au organizat un filtru pe toate drumurile forestiere de pe traseul Lupcina-Nisipitu, iar în jurul orei 02.10, într-un pârâu din proximitatea drumului forestier Hrabusna, a fost identificat abandonat un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau mai multe colete în care se aflau ţigarete”, arată sursa citată.

IPJ precizează că după efectuarea cercetării la fața locului, autoturismul de teren a fost transportat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, iar în urma inventarierii coletelor din interiorul acestuia, a rezultat faptul că acestea conțin un număr de 15.000 pachete țigarete fără banderole fiscale (300.000 bucăţi ţigarete), acestea fiind depuse la camera de corpuri delicte.

masina de teren cu tigari de contrabanda (2)

Autoturismul de teren înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de aproximativ 3.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus.

contrabanda 3

Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracţiunii de contrabandă, se mai menționează în comunicatul IPJ Suceava.