Pompierii suceveni, la datorie în minivacanța de Sfânta Maria


Intră acum și în grupul de

În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pompierii militari suceveni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj.Alin Găleată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor de pompieri SMURD, care vor acorda la nevoie primul ajutor medical calificat, în zonele de competenţă ale fiecărei subunităţi de pompieri militari din judeţ.

”În această săptămână, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical și au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la lăcașurile de cult unde este așteptat un număr mare de pelerini, pentru identificarea și remedierea potențialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor acţiuni au fost verificate: asigurarea căilor de evacuare a persoanelor, a căilor de acces a autospecialelor de intervenţie și exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice”, a arătat Găleată.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Totodată, el a informat că întrucât în perioada acestei minivacanțe, în unitățile de cazare sunt așteptate mai multe persoane, pompierii au verificat respectarea îndeplinirii măsurilor pe linia protecției la incendiu în structurile de primire turistică.

”Pe baza analizelor de risc efectuate de către specialiștii în domeniu, în locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenție pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Având în vedere că numeroşi cetăţeni aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spaţii deschise, Găleată a reamintit următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

  • pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie sau fond forestier şi în niciun caz pe timp de vânt;
  • înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;
  • supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;
  • nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

”Pompierii salvatori suceveni sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat”, a mai subliniat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de