Pârtia de schi de pe Rarău va fi finalizată până la finalul acestui an, susține vicepremierul Costin Borc


Intră acum și în grupul de

Mai multe proiecte majore de investiţii în turism aflate într-un stadiu avansat de executare, printre care și pârtia de schi din Masivul Rarău, unde lucrările sunt blocate din 2012,  vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, prin deblocarea sumei de 43 de milioane lei, susține ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu mediul de afaceri, Costin Borc.

partie rarau 3

Potrivit unui comunicat al  Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri,  Executivul a aprobat miercuri, HG nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuție a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, precum şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a programelor şi proiectelor de investiţii în turism, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin acest document se facilitează finanţarea unor proiecte de investiţii în turism precum şi finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare şi a căror finanţare a fost întreruptă după anul 2013.

 “Până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% şi mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localităţile Borsec, Govora, Voineasa şi la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroșani şi Lupeni (Straja)”, a spus ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu mediul de afaceri, Costin Borc.

Potrivit acestuia, în bugetul Autorității Naționale pentru Turism (ANT) au fost transferați la rectificarea bugetară circa 4 milioane de lei pentru acțiuni de de promovare.

„Am considerat necesar să suplimentăm bugetul ANT şi mă bucur că am reuşit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acţiuni de promovare. Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezenţa online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm și transformăm platforma naţională de turism online într-un portal modern şi integrat de turism şi, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acţiuni importante de marketing orientate către incoming”, a arătat vicepremierul  Costin Borc.

Lucrările de la pârtia de schi de pe Masivul Rarău sunt blocate din 2012 după ce Guvernul nu a mai contribuit cu fonduri pentru finanţare, iar cele două firme care au executat lucrări au solicitat Primăriei Câmpulung Moldovenesc să achite restanţele de plată de 7,1 milioane de lei.

schi protest campulung (40)

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până  la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.


Intră acum și în grupul de