Doi barbati prinsi de jandarmi la braconat pe lacul de acumulare de la Hantesti


Intră acum și în grupul de

Doi localnici din Hântesti au fost prinsi de jandarmi la braconaj piscicol. Potrivit purtatorului de cuvânt al IJJ Suceava, capitan Bogdab Cornaci, duminica, în jurul orelor 15.30, în timpul desfasurarii unor activitati pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor la regimul pescuitului, membrii unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava au depistat, pe lacul de acumulare din apropierea localitatii Hîntesti, doi barbati care pescuiau ilegal. Jandarmii au interceptat persoanele în cauza, constatând ca se numesc B. Vasile, de 33 ani si M. Petrica, de 17 ani, ambii domiciliati în comuna Hîntesti.

Folosindu-se de doua topoare, barbatii au facut în gheata un numar de 22 copci, prin care au introdus în apa o setca confectionata din fir monofilament -unealta de pescuit interzisa, în lungime de 100 metri, urmarind astfel braconarea unei cantitati cât mai mare de peste.

Celor doi le-au fost întocmite actele premergatoare pentru savârsirea infractiunii de pescuit cu unelte confectionate din plasa monofilament, iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Suceava.


Intră acum și în grupul de