Prajitura Tiramisu

      Ingrediente:

      1 cutie (250gr.) crema mascarpone  
      4 galbenusuri si 2 albusuri  
      1 cana cafea neîndulcita
      1 cana zahar (200gr.)  
      lichior de cacao sau ciocolata  
      piscoturi savoiardi (400gr.)

      Preparare:

      Amesteci galbenusurile cu zaharul pâna se albesc , adaugi treptat câte o lingura de mascarpone si amesteci cu telul sau lingura de lemn. La sfârsit adaugi albusurile batute spuma si dai crema la rece.  
       
      In cafeaua neîndulcita se pune lichiorul. Treci rapid piscoturile pe ambele parti prin cafea fara sa le afunzi de tot si le asezi într-o tava dreptunghiulara. Se pune un strat de crema peste piscoturile siropate, apoi iar piscoturi si la sfârsit crema.
      
      Deasupra peste crema se cerne putina cacao data prin strecuratoare pe toata suprafata prajiturii si se pune la frigider cca. 6 ore. 
      
      Pentru a spori cantitatea de crema se poate adauga 200 ml. frisca batuta spuma dar atunci mai trebuie si 2-3 oua.