Rugbi. Divizia Nationala : Rugbistii suceveni tintesc primul loc in „play-out”


Intră acum și în grupul de

Desi abordeaza perioada pregatirilor cu doar un singur nume la capitolul achizitii, Vlad Voicu, venit de la CS Gura Humorului, antrenorul echipei locale de rugbi, Constantin Vlad, este optimist în privinta sezonului de primavara, acolo unde CSM Bucovina Suceava va evolua în play-out-ul Diviziei Nationale.

„Vrem sa terminam turneul de play-out pe primul pozitie, mai ales ca suntem avantajati si de noul sistem de punctaj, prin care toate formatiile pleaca de la 0 puncte în partea secunda a campionatului. Totodata, ar însemna sa terminam sezonul pe un meritoriu loc 7 la nivel national”, a declarat Constantin Vlad.

Antrenorul gruparii sucevene a explicat si importanta reabilitarii sectiei de juniori, aceasta fiind în opinia sa principalul pilon al primei echipe. „Desi suntem obligati prin regulament sa detinem formatii de juniori, suntem constienti ca trebuie sa ne crestem proprii jucatori. Fiind si director tehnic al echipei nationale de rugbi U20, am în vedere câtiva tineri jucatori care evolueaza mai putin la echipele mari, dar acestora trebuie sa le oferi niste conditii decente de cazare si masa, iar noi nu putem asigura un asemenea cadru la momentul actual”, a marturisit Constantin Vlad.

De altfel, tehnicianul Bucovinei Suceava a demarat deja primele discutii cu oficialii Federatiei Romane de Rugbi pentru reluarea activitatii la nivel de juniori, atât la Suceava, prin revigorarea sectiei de rugbi din cadrul Liceului cu Program Sportiv, cât si la Gura Humorului.

Totodata, doi dintre jucatorii primei echipe, Cornel Opariuc si Mihai Cretuleac, au reusit, zilele trecute, prin intermediul unei selectii, sa atraga spre acest sport un numar de 20 de copii de la Colegiului Tehnic „Petru Musat”. „Rugbiul poate reprezenta si un mijloc de integrare în societate. Am ales respectiva locatie deoarece este apropiata de stadionul Unirea si este mai usor si pentru jucatori. Aceasta actiune este un prim pas pentru formarea unor echipe de juniori la nivelul municipiului Suceava”, a încheiat Constantin Vlad. 


Intră acum și în grupul de