Dosar penal pentru un barbat ce a avariat o masina in Falticeni si a plecat


Intră acum și în grupul de

Un barbat din comuna suceveana Scheia s-a ales cu dosar penal dupa ce a avariat o masina în Falticeni si a plecat mai departe. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 16.10, S. Cristi, în vârsta de 41 ani, din comuna Scheia a fost depistat conducând autoturismul marca Dacia pe strada Sucevei din municipiul Falticeni, în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Acestuia i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, însa nu a reusit sa sufle corect pentru a fi indicata alcoolemia, astfel încât a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deoarece autoturismul condus de S. Cristi prezenta avarii în partea din fata, în urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta a avariat autoturismul Dacia proprietatea Mariei T. din localitate, ce se afla parcat în fata Colegiului Agricol Falticeni.

„Pentru înca o data organele de la politia rutiera dau dovada de exces de zel, si dau fuga, fuga, la întocmirea de dosar penal. Dar ce se întâmpla daca în urma recoltarii probelor biologice, gradul de îmbibatie alcoolica nu depaseste limita legala prevazuta de lege, de 0,4g  în aerul respirabil sau 0,8g exprimat în grame la litru de sânge, art.52 din Decretul nr.328/1966, cu modificarile ulterioare, ordonanta de urgenta 195/2002 (art. 79, alin.1 si 89 lit.a) si HG 95/2003, pentru ca de sustragere de la recoltarea probelor biologice nu poate fi vorba.

Daca din proba stiintifica de laborator se va constata ca cel suspect a condus autovehiculul sub influenta, chiar usoara, a alcoolului – fara sa fi ajuns însa în starea de îmbibatie alcoolica la care se refera art.37 alin.1  – fapta va constitui contraventie prevazuta în art.44 pct.3.

Întradevar, în conformitate cu art.44 pct7 din regulamentul pentru aplicarea Decretului nr.328/1966 conducatorii auto sunt obligati sa opreasca imediat când sunt angajati într-un accident de circulatie, dar nici o dispozitie legala nu le impune obligatia sa se prezinte din proprie initiativa pentru recoltarea probelor biologice, chiar daca au în sânge o îmbibatie alcoolica sau se afla în stare de ebrietate” a precizat pentru newsbucovina avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de