Termenul de finalizare a lucrărilor la centura Sucevei a fost devansat, în urma solicitării lui Flutur. Ruta ocolitoare va fi gata în toamna anului viitor


Intră acum și în grupul de

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei vor fi terminate  în toamna anului viitor, termenul de finalizare a investiției fiind devansat cu un an și trei luni față de termenul  avansat de CNADNR în urmă cu câteva zile.

flutur

Anunțul a fost făcut joi, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că miercuri, ca urmare a solicitării sale privind scurtarea termenului de execuție a variantei de ocolire a municipiului Suceava,  la Ministerul Transporturilor a avut loc o întâlnire pentru găsirea unei soluții în acest sens.

”Personal , am avut discuții cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe și cu directorul CNADNR, Cătălin Homor și, din fericire, s-a găsit soluția pentru scurtarea acestor termene, lucrările urmând să fie finalizate în septembrie 2017”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a arătat că în prezent se lucrează la reactualizarea documentației de execuție a lucrărilor urmând ca în septembrie să fie semnat contractul, în condițiile în care vechile contracte de execuție au fost reziliate.

În decembrie va fi inițiată procedura de atribuire a contractului de execuție, urmând ca lucrările propriu-zise să demareze în iunie 2017 și să se încheie în septembrie 2017.

Flutur și-a exprimat speranța că se va respecta acest termen, mai ales că s-a parcurs deja cea mai mare parte a procedurilor.

Șeful administrației județene a mai precizat că important este și faptul că în această lună a fost semnat Contractul de Finanțare pe fonduri UE, pentru FAZA II – POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare).

”Pentru zona Sucevei este extrem de important ca în 2017, în sfârșit, să se finalizeze și varianta de ocolire a Sucevei”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de