Gospodăria unei femei din Iaslovăț a fost cuprinsă de un incendiu puternic. Cinci copii au ajuns la spital, intoxicați cu monoxid de carbon


Intră acum și în grupul de

Cinci copii s-au întoxicat cu monoxid de carbon și o femeie a suferit un atac de panică, după ce în noaptea de miercuri spre joi, un incendiu puternic le-a cuprins locuința din localitatea suceveană Iaslovăț.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect (instalaţie electrică îmbătrânită).

incendiu Dragoiesti noaptea, pompieri (11)
FOTO: ISU Suceava – arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Iaslovăţ, Milişăuţi, Cajvana şi Arbore, au intervenit cu șapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei femei din comuna Iaslovăţ.

Găleată a arătat că la sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la proprietăţile învecinate.

”Pe timpul intervenţiei salvatorilor, şase persoane au fost evaluate de către trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Acestea au acordat primul ajutor medical pentru 5 minori (trei fete şi doi băieţi), cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, care au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, şi pentru o femeie de 63 de ani, care a suferit un atac de panică. Toţi cei șase au fost transportaţi la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a declarat că misiunea a fost deosebit de grea, din cauza construcţiilor majoritare din lemn, dispuse foarte apropiat între ele, şi doar efortul susţinut şi profesionalismul salvatorilor au făcut ca focul să fie blocat în limitele găsite, salvându-se proprietăţile învecinate.

”Au ars magazia, garajul, şura şi adăpostul de animale pe o suprafaţă totală de 110 metri pătraţi. Au mai ars astereala acoperişului casei pe 130 de metri pătraţi, astereala acoperişului bucătăriei de vară pe 32 de metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeele de la casă şi de la bucătărie, bunuri casnice şi circa 5 tone de furaje”, a menționat Găleată, arătând că ncendiul, anunțat prin 112 la ora 0:43, a fost lichidat la ora 4:50, iar pompierii au salvat casa şi bucătăria proprietarei, precum şi gospodăriile învecinate.


Intră acum și în grupul de