Spitalele din judet au primit bani mai multi, dar serviciile oferite au fost la fel de proaste


Intră acum și în grupul de

Presedintele director general al Casei de Sanatate Suceava, Cristina Iordachel este nemultumita de faptul ca anul trecut spitalele din judet au avut o finantare foarte buna fata de anii anteriori însa calitatea serviciilor medicale nu a crescut pe masura finantarii. Aceasta a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca  se asteapta la o crestere a calitatii serviciilor medicale acordate de spitale anul acesta, pe masura bugetului foarte bun. „Sper ca acest lucru sa se întâmple în 2008, când spitalele primesc un plus de 17% la buget”, a declarat Cristina Iordachel mentionând ca, cele 10 spitale din judet primesc anul acesta 116.379.000 lei, fata de 99.208.000 lei.

Seful CAS Suceava a afirmat ca anul trecut 8 spitale au facut obiectul unui numar de 18 controale, fiind imputata si recuperata suma de 274.345 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale spitalicesti nejustificate în documentele medicale.

Cristina Iordachel a mai adaugat ca furnizorii de servicii medicale spitalicesti au fost avertizati sa respecte legislatia în privinta înregistrarii si raportarii statistice a pacientilor care primesc servicii medicale în regim de spitalizare continua si spitalizare de zi.

Managementul defectuos din cadrul serviciilor spitalicesti a culminat cu destituirea directorului Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc, interimatul fiind asigurat de directorul medical al unitatii Doina Elena Ganea Motan.      


Intră acum și în grupul de