Ministrul roman al afacerilor externe s-a intalnit cu omologul sau sarb


Intră acum și în grupul de

Ministrul român al afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a avut, marti, 22 ianuarie, convorbiri cu omologul sârb, Vuk Jeremic, aflat într-o vizita de lucru la Bucuresti, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Discutiilor celor doi ministri au abordat urmatoarele tematici: alegerile  prezidentiale din Serbia, parcursul european al Serbiei si dosarul Kosovo. De asemenea, au fost abordate si subiecte privind colaborarea bilaterala.

Ministrul român al afacerilor externe a subliniat ca România va fi, ca si pâna acum, un prieten si un sustinator al apropierii Serbiei de Uniunea Europeana. De asemenea, anul 2008 a fost apreciat ca fiind extrem de important pentru ancorarea ireversibila a Serbiei la sistemul de valori europene.

Adrian Cioroianu a reiterat pozitia României în dosarul Kosovo: tara noastra nu va recunoaste independenta acestei provincii, atâta timp cât aceasta nu va fi conforma principiilor dreptului international.

În ceea ce priveste relatiile româno-sârbe, seful diplomatiei române a aratat ca doreste ca acestea sa devina un model de cooperare între doua state vecine.


Intră acum și în grupul de