PSD Suceava vrea alegeri locale odata cu cele parlamentare in luna octombrie cu un singur efort financiar


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava Gavril Mîrza a spus joi, într-o conferinta de presa ca în cadrul întâlnirii de miercuri de la Iasi a conducerilor organizatiilor PSD din regiunea NE s-a discutat despre data alegerilor locale, propunerea organizatiilor judetene fiind ca acestea sa se suprapuna cu cele parlamentare.

Acesta spune ca amânarea organizarii alegerilor locale se poate face daca va fi modificata Legea administratiei publice locale si ca acestea se vor putea desfasura în octombrie, odata cu cele parlamentare cu un singur efort financiar.

Gavril Mîrza a mentionat ca, în functie de opiniile organizatiilor din tara, conducerea PSD va lua o decizie care va fi prezentata în discutiile cu Guvernul.

Acesta a precizat ca, pâna în prezent, opinia majoritara a organizatiilor PSD din tara este de suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare , dar a mai adaugat în partid exista o dezbatere privind data organizarii alegerilor locale si ca nu a fost luata o decizie în acest sens.

Nu de aceeasi parere este si presedintele PNL Suceava, Ion Lungu care spune ca alegerile locale ar trebui sa fie organizate la termen si ca nu este normal sa fie schimbata data alegerilor locale „din interese meschine, politice”.

Ion Lungu considera ca nu trebuie amestecate mesajele din alegerile locale cu cele din alegerile parlamentare, iar lumea sa nu mai stie ce voteaza.


Intră acum și în grupul de