Plutonier din Câmpulung Moldovenesc, reținut de DNA pentru trafic de influență după ce a primit bani pentru angajarea unor persoane în Ministerul Apărării


Intră acum și în grupul de

Un subofițer din Câmpulung Moldovenesc a fost reținut, vineri, fiind cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Marius Smadici, plutonier adjunct în cadrul U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecție și Orientare), privind șase infracțiuni de trafic de influență.

retinere arestare

Smadici este acuzat că în perioada martie – iunie 2016 în calitate de plutonier adjunct în cadrul U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecție și Orientare), a pretins și primit de la șase persoane sume cuprinse între 500 și 1600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susțină la U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare.

El i-ar fi ajutat pe acești candidați prin punerea la dispoziția lor a variantelor de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea testului psihologic eliminatoriu. Toți cei șase candidați care au susținut testul psihologic în această modalitate au fost declarați admiși.

În cazul pretinderii și primirii sumei de 1600 de euro de la unul din cei șase candidați, subofițerul Marius Smadici a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi dată de către persoana respectivă.

Astfel, el l-a condus pe candidat în incinta unității militare unde a doua zi urma să fie susținută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susținerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis.

Marius Smadici urmează să fie  prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de