Expozitie de arta decorativa, pictura si vestimentatie militara de Ziua Unirii la IPJ


Intră acum și în grupul de

Sarbatorirea Unirii Principatelor Române a fost marcata de politistii suceveni prin organizarea unei expozitii de arta decorativa, pictura si vestimentatie militara. Actiunea a fost organizata în colaborare cu Prefectura Judetului Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România – Tinutul Bucovina si Biblioteca Judeteana „I.G. Sbiera” Suceava si a constat în expunerea de piese si lucrari de referinta, cu trimitere la acest important moment istoric.

„De o mare expresivitate artistica s-au dovedit a fi picturile domnului profesor Ioan Bodnar, presedintele U.U.R. – Tinutul Bucovina si ale domnului Radu Bercea. Ne-am bucurat sa constatam ca a fost apreciata colectia de caschete si epoleti apartinând autoritatilor de aplicare a legii din peste 20 de tari din întreaga lume.

Tocmai în ideea de permanentizare, am decis sa individualizam acest spatiu de expunere din incinta I.P.J. Suceava, dându-i denumirea de Galeria MILLENIUM. În acest fel, aceasta locatie este considerata ca fiind inclusa, în mod oficial, în circuitul expozitional artistic de pe plan local” a declarat la finalul manifestarii seful IPJ Suceava, comisar sef de politie Ioan Nicusor Todirut.


Intră acum și în grupul de